Termékeink


Béta-Therm napkollektorok
A Béta-therm Magyarország első és vezető napkollektorok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cége. Az általunk forgalmazott napkollektorait BÉTA2ABÉTA2F ill. ipari méretekbenBÉTA10A és BÉTA10F néven hozza forgalomba. A Béta-therm kollektorok kiváló minőségét az európai szintű minőségbiztosítási rendszer, az ISO 9001 tanúsítványa igazolja.A csővezeték rendszer a magas hőmérsékletnek, és külső térben az UV sugárzásnak is ellenálló hőszigetelő anyaggal burkolt vörösréz csőből készül.
A napkollektoros rendszerben is alkalmazott hőátadó folyadék környezetbarát, nem mérgező, magas forráspontú propilénglikol fagyálló folyadék.Direkt, puffertároló nélküli rendszerek
Kisebb rendszereknél, főleg padló-, vagy falfűtés esetén puffertároló nélküli rendszerek is megvalósíthatók. Ekkor a kollektorok a napsütés időtartama alatt közvetlenül a fűtési rendszerre dolgoznak, a hőtárolást az épület szerkezetei, a padló, vagy a falak biztosítják.
A napkollektoros fűtés a hagyományos fűtési rendszerrel párhuzamosan üzemel, erre a célra ún. szoláris fűtési egység szolgál. Ez tartalmazza a kollektorköri hőcserélőt, valamint a fűtési köri szivattyút és termosztatikus keverőszelepet.


Puffertárolós rendszerek
Nagyobb rendszereknél célszerű puffertárolót alkalmazni. Ez egy nagyobb méretű, jól hőszigetelt víztartály, melyben a napsütés időszakában hasznosított napenergia eltárolható a napsütésmentes időszakra. A puffertárolók a napkollek-torok mellett jól illeszthetők a korszerű fatüzelésű kazánokhoz, cserépkályhákhoz, kandallókhoz is. A napkollektoros melegvíz készítés különösen gazdaságosan alkalmazható nagyobb létesítmények pl. kollégiumok, éttermek, szállodák esetében.
A nagyobb rendszer fajlagos beruházási költsége alacsonyabb,
az egyenletes vízfogyasztás miatt pedig a kollektorok kihasználtsága jobb, éves hatásfokuk magasabb.